چگونه فروشگاه اینترنتی | فروشگاه آنلاین باز کنیم؟

چگونه فروشگاه اینترنتی بسازم؟

با سلام. اگر شما هم به دنبال راهی برای باز کردن یک فروشگاهی اینترنتی یا آنلاین شاپ هستید تا محصولات تان را در آن بفروشید، در جای درستی هستید! در این گفتار قصد دارم تا تجربه چندین ساله خودم را در این زمینه به شما انتقال دهم تا با کمترین هزینه بهترین سایت فروشگاهی را داشته باشید. 

فهرست مطالب

سایت یا اینستاگرام؟ مساله این است!

اگر از قبل انتخاب خود را کرده اید، میتوانید از این بخش بگذرید و به عنوان بعدی بروید. اگر نه که برای شما توضیح خواهم داد. بسیاری از افراد فروشگاه های اینترنتی پر فروش و پیج های فروشگاهی موفقی در اینستاگرام دارند که فروش بالایی را تجربه می کنند. اما هر دوی اینها یک سری مزایا و معایب دارند که با توجه به تجربه خودم به معرفی آنها می پردازم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

سایت فروشگاهی یا اینستاگرام؟

مزایا و معایب اینستاگرام:

برای مشاهده توضیح هر عنوان روی آن لمس یا کلیک کنید

مزایا:

کار با آن بسیار آسان است.

برای شروع کار تقریبا به هیچ هزینه ای نیاز ندارید.

معایب:

شاید بگویید که پست ها امکان ادیت دارند. بله دارند اما فقط محتوا این امکان را دارد و عکس ها و ویدو های محصول چنین قابلیتی ندارند.

مشتریان به صورت دسته بندی و سریع به همه محصولات دسترسی ندارند. (کاربر باید کلی در صفحه بالا و پایین کند)

اگر پیج شما از دست برود، ساسپند شوید یا … تمامی تلاش های شما به هدر رفته است.

بسیاری از افراد رسید های تقلبی می سازند و 2 حالت دارد: حالت اول: فرد میگوید پشیمان شده ام پولم را برگردانید! – حالت دوم: فرد کلاهبردار منتظر ارسال محصول می ماند تا یک محصول مجانی بدست آورد!

برای جلوگیری از این کار تک تک رسید ها باید به دقت بررسی شوند تا این مشکل بوجود نیاید که این کار نیازمند وقت زیادی است. تازه بازهم امکان خطای انسانی وجود دارد

تعداد دایرکت ها زیاد است و ممکن است اشتباهات انسانی رخ دهد.

تمامی کارها باید به صورت دستی و از طریق ادمین صورت بگیرد. 

نسبت به سایت نیاز به ادمین های بیشتری دارید و با بیشتر شدن دایرکت ها، افرادی بیشتری را باید استخدام کنید تا پاسخگو باشند.

فیلتر است! و معلوم نیست تا کی قرار است فیلتر بماند!

در کل بخواهید حساب کنید این نسخه از اینستاگرامی که ما داریم مخصوص فروش ساخته نشده و نسخه بیزنس یا همان شاپ آنلاین آن هم برای ما ایرانی ها در دسترس نیست. ننگ به نیرنگ تو آمریکا!

نحوه ساختن سایت فروشگاه آنلاین

نحوه خرید هاست و دامنه

حالا برویم سراغ اصل مطلب. اینکه چطور فروشگاه اینترنتی بسازم. برای اینکار شما ابتدا به یک هاست و دامنه نیاز دارید. اگر هم از این قسمت مطلع هستید، بروید به عنوان بعدی.

به صورت خلاصه هاست فضای ذخیره سازی اطلاعات شماست و سایت شما با اطلاعات تان در آن قرار می گیرد. دامنه هم آدرسی است که کاربران با وارد کردن آن در مرورگر خود (مثل همین برنامه که الان در حال استفاده هستید) می توانند به سایت خود دسترسی داشته باشند. 

برای اینکار شرکت های مختلفی در وجود دارند که من قرار است روند کار با پارس پک را به شما آموزش دهم. البته شما می توانید از هر شرکتی که دوست دارید هاست و دامنه بخرید. اما چون هاست سایت خودم از این شرکت است، همین را انتخاب کردم. برای وارد شدن به این سایت روی این لینک کلیک کنید.

سایت پارس پک

بعد از آن که وارد سایت شدید، از منوی هاست ابری روی گزینه هاست وردپرس کلیک کنید.

نحوه خرید هاست و دامنه

بعد از آن شما سه گزینه پلنها، هاست سفارشی و هاست رایگان را مشاهده می کنید. پیشنهاد می کنم هاست رایگان را انتخاب نکنید. سپس با کلیک روی گزینه پلن ها، پیشنهادات موجود را مشاهده می کنید. پیشنهاد می کنم برای ابتدای کار هاست کم مصرف 1 یا 2 را انتخاب کنید.

همچنین در بالای این پلن ها بخشی با عنوان انتخاب دامنه وجود دارد که می توانید دامنه دلخواه خود را انتخاب کنبد. البته ممکن است که قبلا شخصی دامنه مورد نظر شما را خریده باشد که در این صورت همانجا به شما این خبر را می دهد.

خرید هاست و دامنه

کمی پایین تر تنظیمات هاست است که به این ترتیبی که عرض می کنم تنظیم بفرمایید. موقعیت هاست را بر روی اروپا و کنترل پنل را دایرکت ادمین قرار دهید. سپس دوره دامنه را با توجه به دلخواه تان یک یا 5 ساله انتخاب کنید. دوره هاست را هم برای ابتدای کار روی 1 یا 3 ماهه تنظیم کنید. زیاد نگران این بخش نباشید. چرا که بعدا هم می توانید آن ها را تغییر دهید.

خرید هاست و دامنه

نکته: اگر از قبل دامنه دارید، دیگر نیازی به خرید دامنه نیست و با زدن تیکت پشتیبانی در پنل کاربری تان، می توانید آن را به دامنه خود وصل کنید.

یکی از ویژگی های خوب این شرکت، پشتیبانی قوی آن ها ست. شما می توانید سوالات و درخواست های خود را از پشتیبان سایت بخواهید و آن ها شما را به صورت کامل در هر زمینه ای راهنمایی خواهند کرد. 

پس از اتمام این موارد شما به پنل کاربری تان وارد می شوید که به این شکل خواهد بود.

خرید هاست و دامنه

اگر نیاز دارید تا یه نفر تمامی کارها رو (از خرید هاست و دامنه گرفته تا نصب وردپرس و ابزارها و دیزاین و طراحی قسمت های مخلف و … کلا همه چی) براتون انجام بده با شماره 

09925315662

تماس بگیرید. (روی شماره کلیک یا لمس کنید تماس خودکار برقرار میشود)

بعد بر روی هاست خود کلیک کنید و صفحه ای مشابه زیر میبینید:

نحوه خرید هاست

اخرین گزینه اسکریپت ها نام دارد. با کلیک روی آن قسمتی باز می شود که یکی از آن ها وردپرس است. با کلیک روی این گزینه وردپرس روی هاست شما بارگزاری می شود. البته شما هم می توانید به صورت دستی وردپرس را روی هاست تان نصب کنید. انتخاب با خودتان است.

نصب وردپرس به صورت دستی

برای اینکار روی این لینک کلیک کنید تا وارد سایت رسمی وردپرس شوید. بعد از آن روی دکمه دریافت وردپرس کلیک کرده و آن را دانلود کنید. بعد از اینکه وردپرس را دانلود کردید، در این لینک به صورت کامل نحوه نصب وردپرس به صورت دستی در سی پنل و دایرکت ادمین توضیح داده شده است.

وقتی شما وردپرس را نصب کردید، با وارد شدن به داشبورد مدیریتی، یک چنین صفحه ای را مشاهده خواهید کرد.

داشبورد وردپرس

البته داشبورد من گزینه های اضافی هم دارد که ممکن است شما نداشته باشید و این به خاطر ابزارهایی است که نصب کرده ام. نگران نباشید در ادامه برای اینکه بدانیم که چطور یک فروشگاه آنلاین بسازیم، تمام ابزارهایی که برای ساخت فروشگاه اینترنتی تان نیاز دارید را به شما معرفی خواهم کرد.

نصب ابزارهای لازم

ببرای اینکه بدانیم که چطور یک فروشگاه اینترنتی بسازیم، ابتدا باید درباره ابزارهای آن بدانیم. 

نصب ابزارهای رایگان

اولین چیزی که نیاز دارید افزونه فروشگاهی ووکامرس woocommerce است. برای اینکار روی گزینه افزونه ها یا plugins  کلیک کنید. بعد از آن افزونه های نصب شده را مشاهده می کنید. سپس از بالا روی گزینه افزودن را کلیک کنید که با این تصویر مواجه می شوید:

نحوه نصب افزونه وردپرس

سپس در کادر بالا که نوشته جستجو افزونه ها عبارت ووکامرس را تایپ کنید که نتایج زیادی را برای شما نشان می دهد. البته شما افزونه اولی سمت راست را که در تصویر زیر آمده است را نصب کنید.

نحوه نصب ووکامرس

شما با توجه به نیازهای تان می توانید اقدام به نصب افزونه های مورد نیاز تان بکنید. اما توجه داشته باشید که نصب ابزارهای اضافی می تواند باعث کندی سایت شما شود.  افزونه ووکامرس قابلیت های اساسی که هر فروشگاه نیاز دارد را به شما می دهد.

نصب افزونه سئو 

بعد از آن نوبت به افزونه سئو میرسد. به صورت کلی دو تا افزونه کاربردی در این زمینه هستند: یوست سئو و رنک مث سئو. البته افزونه های دیگری هم هستند اما طبق تجربه من فقط این دو مورد بهترین هستند. البته خودتان هم می توانید در سطح اینترنت تحقیق کنید ولی من راه را برای شما کوتاه کردم.

هر دوی این افزونه ها عالی هستند و با توجه به نیازهای تان می توانید یکی را انتخاب کنید. اگر در زمینه سئو اطلاعات زیادی ندارید، پیشنهاد می کنم از افزونه یوست سئو برای ساخت آنلاین شاپ خود استفاده کنید. 

هر دوی این افزونه ها دارای دو نسخه رایگان و پرو هستند. نسخه رایگان آنها را می توانید با سرچ عبارت yoast seo و rank math seo در بخش افزونه ها بیابید و نصب کنید. نسخه رایگان هر دو افزونه دارای امکانات پایه ای سئو هستند. 

اما اگر می خواهید که سئوی موفقی داشته باشید، نیاز به نصب نسخه پرو دارید. همانطور که می دانید از آنجایی که ما تحریم هستیم، نمیتوانیم به صورت مستقیم افزونه ها را از سایت اصلی شان خریداری کنیم. اما فروشگاه های ایرانی معتبری هم وجود دارند که با برنامه نویسی معکوس و بومی سازی این مشکل را برطرف کرده اند و با قیمت بسیار پایین تری نسبت به سایت های اصلی اقدام به فروش این افزونه ها می کنند.

نکته: نسخه های نال شده و کرک شده این افزونه ها به صورت رایگان در اینترنت وجود دارند. اما ممکن است دارای ویروس و ابزارهای مخرب (مثل ویروس حروف ژاپنی) باشند که با نصب آنها شخص به راحتی می تواند سایت شما را هک کند یا هر کاری که خواست با سایت شما بکند.

بنابراین توصیه می کنم اگر قصد راه اندازی یک کسب و کار جدی را دارید، با صرف کمی هزینه نسخه های اصلی و اورجینال را خریداری کنید. همچنین با خرید از یک فروشگاه معتبر افزونه شما قابلیت به روزرسانی خواهد داشت و هر وقت که آپدیت جدیدی برای افزونه ارائه شود، شما به راحتی میتوانید آن را بروزرسانی کنید.

برای نصب نسخه پرو، شما باید ابتدا نسخه رایگان را نصب کنید. پس از نصب نسخه رایگان، می توانید با رفتن به لینک هایی که در زیر برای شما قرار می دهم، نسخه پرو آنها را دریافت کنید. قیمت این افزونه ها در زمان نگارش این مقاله 299 هزارتومان است.

برای خرید افزونه رنک مث پرو اینجا کلیک کنید.

برای خرید افزونه یوست سئو پرو اینجا کلیک کنید.

نصب قالب فروشگاهی

بعد از نصب ووکامرس، اولین چیزی که باید تهییه کنید، یک قالب فروشگاهی قدرتمند است. قالب های وودمارت، فلت سام و ایران کالا از محبوب ترین و پر فروش ترین قالب های فروشگاهی برای وردپرس هستند. من خودم قبلا برای یک سایت فروشگاهی شخصی از قالب وودمارت استفاده کردم.

قالب ایران کالابه صورت تکی و به همراه اپلیکیشین موبایل فروشگاه هم عرضه می شود. من این 3 مورد را طبق تجربه شخصی خودم به شما پیشنهاد کرده ام. اما شما می توانید توضیحات هر محصول را مطالعه کنید تا انتخاب دلخواه تان را داشته باشید.

برای دانلود قالب وودمارت اینجا کلیک کنید.

برای دانلود قالب فلت سام اینجا کلیک کنید.

برای دانلود قالب ایران کالا اینجا کلیک کنید.

برای دانلود پکیج اپلیکیشن و قالب ایران کالا اینجا کلیک کنید.

 

اگر نیاز دارید تا یه نفر تمامی کارها را (از خرید هاست و دامنه گرفته تا نصب وردپرس و ابزارها و دیزاین و طراحی قسمت های مخلف و … کلا همه موارد) برای تان انجام بدهد، با شماره 

09925315662

تماس بگیرید. (روی شماره کلیک یا لمس کنید تماس خودکار برقرار میشود)

نحوه نصب قالب

بعد از خرید و دانلود قالب، نوبت به نصب آن می رسد. برای این کار از منوی سمت روی گزینه نمایش (aperence) چند ثانیه موس خود را نگه دارید و بر روی پوسته کلیک کنید.

افزودن قالب فروشگاهی در وردپرس

سپس بر روی دکمه افزودن کلیک کنید و بعد از آن روی بازگذاری افزونه کلیک کنید. بعد از آن فایلی که از فروشگاه دانلود کرده اید را انتخاب کنید. 

در قدم بعدی برای اینکه بدانید چطور سایت فروشگاهی بسازیم، باید صفحه ساز المنتور را در سایت نصب کنیم. برای این کار می توانید به قسمت افزونه ها رفته و با کلیک بر روی افزودن، کلمه المنتور را سرچ کنید. این نسخه رایگان است که در مخزن وردپرس قابل دانلود می باشد. 

روی نصب کلیک کنید و مانند مراحل قبل این افزونه را نصب کنید. این افزونه به شما کمک می کند تا صفحات سایت خود را دیزاین دهید و طراحی کنید. البته این افزونه نسخه پرو هم دارد که امکانات بسیار زیاد و فوق العاده ای به شما می دهد. 

برای خرید افزونه المنتور پرو روی این لینک کلیک کنید.

بعد از نصب افزونه المنتور، نوبت به ساخت بقیه بخش های سایت فروشگاهی ما می شود. برای اینکار روی برگه ها و افزودن برگه جدید کلیک کنید. در این قسمت اطلاعات مربوط به صفحه تان را وارد کنید و پس از اتمام روی انتشار کلیک کنید. 

بعد از آن اگر دوست داشتید، می توانید با کلیک بر روی ویرایش با المنتور، صفحه تان را با این افزونه دیزاین دهید. برای ساخت بخش وبلاگ هم کافیست از منوی سمت چپ روی گزینه نوشته ها و افزون نوشته جدید کلیک کنید تا صفحه مورد نظر برای شما باز شود.

بعد از آن هم مواردی مثل عنوان نوشته، متن نوشته، تصویر شاخص نوشته و … را مشخص کنید. نحوه محصول گذاری هم بسیار ساده است. با کلیک روی محصول و افزودن جدید، از شما برای بخش های مختلف محصول تان اطلاعات می خواهد. از این اطلاعات برای نمایش به کاربران استفاده می شود. 

نکته مهم: حتما از عکس های باکیفیت از سایز 600 در 600 برای محصولات تان استفاده کنید.

اگر این نوشته من را دوست داشتید، آن را به دوستان خود معرفی کنید.

تلگرام
واتساپ
فیسبوک
توییتر
لینکدین